Friday, April 27, 2007

Hur firar du din Semester?

Hur firar du din semester egentligen?

Jag har stora erfarenheter av husbyte vid semester och kan knappt tänka mig att bo på hotell under en längre period. Det är mycket billigt och mycket praktiskt. Jag och min familj har byt hus de senaste 7 åren med mycket gott resultat.

De företaget vi använder för att byta hus heter Intervac. De har 11 500 medlemmar i ca 50 olika länder. Fördelen med att byta hus är många, men framför allt det ekonomiska. Man slipper betala dyra hotellrum osv och friheten i ett eget hus är mycket större. För att få alla funktioner som finns i ett hus på ett hotellrum måste man betala mycket pengar.

Många tycker att det måste vara extremt svårt att låta någon bo i ens bostad och att de aldrig skulle kunna klara av de själva. Sanningen är att under alla dessa år är det enda som förstörts en lampa, som vi självklart fick ersättning för. Varför sker inte mer förstörelse? Eftersom man inte bor i sitt eget hus blir man mycket försiktigare än hemma, så jag skulle påstå att det går sönder mindre saker än i normala fall. Talesättet "Som man vill bli behandlad själv ska man behandla andra" passar inte mycket bra.

Husbytet går till så att man kan få hem katalog eller kolla på husen på internet. Man kontaktar den familj man är intresserad att byta hus med och förhandlar fram villkor: tid, ska man byta bil också osv...

Fördelar:
Ekonomi
Matlagning (blir billigare, frihet om man vill äta hemma eller ute)
Dator (man har dator på hemmaplan, och de flesta har numera Internet)
Umgänge (Man får träffa familjens grannar och man har ofta kontakt med familjen man byter med långt efter bytet är avslutat
Friheter

Nackdelar:
Någon nästintill okänd bor i ens eget hus.

Hemsida till företaget:
http://www.intervac-online.com/

No comments: