Sunday, March 25, 2007

Börssnack.kommentarer - Get Rich Or Die Trying

Tack för alla kommentarer från alla BS-are där jag gör "reklam" för att få folk att hitta till min blogg. En del kommentarer var självklart mer givande en andra. Superboy var fågel medans mortdogs var en riktig fisk.

Jag förstår att många av er läst bloggar av personer som gjort väldigt mycket för att få sin miljon innan 30. För mig är det mest en sporrande tanke och är inte alls ett måste att uppnå.
För mig handlar det inte om att inte roa sig. Att roa sig är en mycket viktig del av livet och också viktigt för att kunna koppla bort sparandet och inte låta sparandet påverka ens psykologi på negativt sätt. Den utgifter jag försöker minska på är onödig utgifter som egentligen inte förbättrar livskvalitén.

Tyvärr är det mycket svårt att säga hur mkt grundkapital jag började med. Egentligen inget, men då får man se långt bak i tiden. När jag var drygt 10 år började jag själv ta från min egna veckopeng för att spara i fonder. IT-kraschen slog hårt och intresset försvann för ett tag. Men fondsparande har mer eller mindre funnit en längre period.

I September gick jag över till att spara i aktier med den "egenstyrda portföljen". Den är en portfölj med hög risk som ska vara ett komplement "farmor och farfar portföljen". I September 2006 när jag började med aktier var den "egenstyrda portföljen" värd ca 20 000 kr, i dagsläget är den värd 38 808 kr. Ökningen beror främst på att innehavet i WBM (posten såldes innan bloggen startades) och Impact Coatings värde fördubblats + att mindre summor pengar har satts in. En värdeökning jag är mycket nöjd med.

Det figurerade kommentarer som pekade på att jag skulle offra möjligheten att få en snygg tjej. Jag kan inte bara tycka lite synd om de som tror att pengar är det enda sättet att fånga tjejer. Jag måste också återupprepa att sparandet inte ska ha för stor effekt på mitt vanliga liv.

2 comments:

Unknown said...

fiin blogg, ligger bland mina favoriter nu :)

managerwest said...

Rickard>

Trevligt! Hoppas du kommer följa min färd en längre tid. Ska försöka vara så underhållande som möjligt ;)