Thursday, March 29, 2007

"Att bli rik" och Aktiestinsen

Dinapengar.se har släppt en lista på sätt att bli rik, jag har lagt ett till sätt!

Elva sätt att bli rik (Dinapengar.se)
Länk: http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c03%5c29%5c7935&o=sp3

Tillägg

12. Ränta på ränta effekten! Tidigt och regelbundet sparande. Ju mer förmögenheten växter dessto mer sänker man risken. Och tillslut, då är man rik. Exempel Lennart "Aktiestinsen" Israelsson. Warrent Buffets strategi har inte resulterat i allt för dåligt reslutat.

Tycker nästan det är lite synd att man ger än svårare bild till rikedom än det egentligen är. Tänk bara på Aktiestinsen! Han har inte haft något yrke som genererat miljoner! Hans totala inkomst genom yrkeslivet är inte ens en miljon. Visst fick man mer för pengarna för, men att han jobbat på SJ nästan hela livet visar att hans lön inte vart hög! Han har alltså tjänat ihop hela sin förmögenhet på aktier. Och jag vet att de flesta som sitter och läser de här anser att de har bättre investeringstaktik än Lennart, och många slår hans avkastning med långa vägar.

Aktiestinsen är idag iofs 91 år, men anledningen att de tog honom så lång tid är att han inte sparade någonting av sin inkomst! 600 kr är de han har investerat i aktier, därför tog det honom 33 år att få sin första miljon.

Så så jävla svårt är det fanemej inte att bli rik, om man verkligen vill det! Personligen räknar jag inte med att får lika hög avkastning som Aktiestinsen fått år efter år men han är ett mycket bra exempel att det inte är svårt att bli rik.

Börsen var återigen på bra humör idag och stack upp 1,1%! "Farmor och farfarportföljen steg i linje med börsen men den "egenstyrda" bara rörde sig obetydligt uppåt.

TV-tipset:
TV8 17:00-18:00 den 4/3.
Brittisk dokumentär från 2000.
Tänk dig en modefluga lika stark som den vildaste aktiehausse på börsen och en handelsvara lika dyrbar som guld...

1 comment:

Anonymous said...

Stinsens strategi är en efterhandskonstruktion, se: http://www.pratompengar.se/viewtopic.php?t=726&postdays=0&postorder=asc&start=0