Tuesday, June 12, 2007

Boktips efterlyses!

Jag har snart läst ut boken "Rich Dad, Poor Dad" som skänkt mig mycket inspiration. Nu törstar jag efter fler läsvärda böcker inom liknande ämnen (börs, ekonomi, sälj osv). Nu på sommarlovet kommer jag ha ganska mycket tid att läsa böcker som jag under skolterminerna nedprioriterat. Själv rekommenderar jag verkligen "Rich Dad, Poor Dad", men det är ganska basic så de mer kunniga bör inte förvänta sig en större mängd nyheter.

6 comments:

Anonymous said...

Jim Collins: Good to Great rekommenderas. Den har mer substans än Kiyosakis böcker och ger en hel del goda insikter för den som tänker sig att bygga företag i framtiden.

Anonymous said...

Jag kan rekomendera Beyond greed and fear av Hersh Shefrin. Behandlar psykologin bakom investeringar på börsen. Jag känner igen mycket av beteenderna som beskrivs i den boken.

Anonymous said...

Titta här så kanske du hittar något av intresse?
http://tinyurl.com/2svd9v


Hälsningar,
investeraren
http://investeraren.blogspot.com

Anonymous said...

Burton G. Malkiel: A random walk down Wall Street.
- Speciellt kapitlet "A Life-Cycle Guide to Investing".

George S. Clason: The Richest Man in Babylon
- En tunn klassiker med kapitel som "Seven Cures for a Lean Purse" och "The Five Laws of Gold". Med sina "babyloniska parabler" dunkar Clason in eviga sanningar om hur man ansamlar en förmögenhet och vad man ska göra för att skydda den.

Graham: The intelligen Investor
- får ses som överkurs.

classresenären said...

Jag rekommenderar:
"Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning" av Dale Carnegie.
En mycket läsvärd bok som innehåller bra tips för att hantera människor i olika situationer. Bör läsas av alla! Gör dig till en bättre säljare, ledare, kommunikatör osv.

Anonymous said...

Tjena!
Vet inte vad du har läst men jag kan rekommendera
1. Tradingguiden, Bernhardsson
2. Good-to-great, Collins
3. Företagsvärdering, Nilsson

Det är lite svårt att rekommendera böcker då en del litteratur är facklitteratur och annan bara ren underhållning. Dessutom kan biografier och memoarer ibland vara inspirerande. Hål till godo!